BY JORSSEN AND METROPOOL LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.*

Hybride wagens

Een full hybride wagen is niet hetzelfde als een full elektrische wagens. Het verschil tussen beide is dat in een hybride auto een kleine batterij wordt gecombineerd met een diesel- of benzinemotor terwijl een elektrische wagen enkel drijft op een accu. Het voordeel aan een hybride wagens, is dat de batterij zichzelf oplaadt tijdens de remfase of tijdens het vertragen. De verbandingsmotor laadt je elektrische batterij op. Uiteindelijk zal je wagen geen lange kilometers doen op de elektrische batterij omdat je enkel op je elektrische batterij rijdt aan een lage snelheid.

 

Net wanneer een wagen veel verbruikt, zal de elektrische batterij ingeschakeld worden waardoor je minder zal verbruik en ook minder zal uitstoten. Daartegenover zorgt de batterij wel voor extra gewicht dat kan leiden tot hoger verbruik. Wanneer je rijden in de stad en lange afstand combineert en onder de 30.000 km per jaar rijdt, is een Hybride wagen zeker interessant.

 

De Hybride auto heeft een aanzienlijk prijskaartje en in tegenstelling tot volledig elektrische wagens, en betaal je wél verkeersbelasting in Vlaanderen. Vergelijk hier elektrische wagens met andere wagens en ontdek welke formule het beste bij jou aanleunt.