BY JORSSEN AND METROPOOL LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.*

High-beam assist

BMW heeft de high-beam assist ontwikkelt. 

High-beam assist (letterlijk grootlicht ondersteuning) switcht met behulp van een sensor automatisch van grootlichten naar dimlichten wanneer er een ander voertuig aankomt.  Dit is een handige functie die het rijden ‘s nachts of op slecht verlichte wegen een stuk minder stressvol maakt.  Het lokaliseert voor en tegenliggers en voorkomt dat deze verblind worden.

Het is een automatisch inschakelend grootlicht, dat handig kan zijn op slecht verlichte wegen dat tegenliggers en voorliggers lokaliseert en zo verblinding voorkomt. Het systeem maakt gebruik van een camera sensor verwerkt in de binnenspiegel van de auto. De camera detecteert koplampen en achterlichten van voertuigen en de verlichting conditie van de weg. Als het systeem geen voertuigen in de omgeving van de auto ziet, waarvoor het groot licht hinderlijk kan zijn, schakelt deze automatisch in.

Veel autogebruikers maak geen gebruik van de grote lichten uit gemakzucht (telkens opletten of er geen tegenliggers komen). Maar BMW zorgt voor een hogere concentratie op de weg en een hogere veiligheid van de bestuurder.