BY JORSSEN AND METROPOOL LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.*

Garantie

Een nieuwe wagen wordt altijd gedekt door garantie. Hierbij zijn de kosten aan de auto binnen de termijn voor de verkoper. Enkel de kosten door slijtage, zijn voor de koper zelf. Als je een nieuwe wagen koopt bij een professionele verkoper, heb je recht op twee jaar garantie. Wanneer het om een tweedehandswagen gaat, wordt de garantie beperkt tot één jaar.

Indien er zich een probleem voordoet aan jouw auto, kan een verkoper beslissen dat je de auto zelf laat repareren. Hierbij moet wél goedkeuring komen van de verkoper waar je jouw auto zal laten herstellen. Nadien kan je de factuur aan de verkoper bezorgen. Naast de wettelijke garantie, bestaat er een constructeursgarantie, meestal op nieuwe wagens.

Als er na het eerste half jaar na de levering van de wagen een probleem opduikt, zal de garage sneller geneigd zijn om de fout als slijtage te vermelden. Hierbij is het aan de klant om te bewijzen dat het niet over een slijtage fout gaat. 

Constructeursgaranties gelden over heel Europa en geldt voor het hele netwerk van de constructeurs. Die vrij zijn in het bepalen van hun voorwaarden van hun tegemoetkoming.