BY JORSSEN AND METROPOOL LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.*

WAT IS EEN 4X4 WAGEN EN WAT ZIJN DE VOORDELEN?

Je hebt beslist om een auto te kopen, maar heb je al eens nagedacht over de aandrijving van de wielen? Als je hier wat meer over opzoekt, merk je dat er met verschillende termen naar je hoofd wordt gegooid. Zo heb je de 4WD, AWD, 4x4 en 4x2. Zie jij door het bos de bomen niet meer? Wij geven je een duidelijk overzicht.

Een 4WD of Four-Wheel Drive, wil zeggen dat alle vier de wielen aangedreven worden. Bij een AWD, ofwel All-Wheel Drive worden ook alle vier de wielen aangedreven, in sommige gevallen zal een AWD automatisch en op basis van omstandigheden overschakelen naar tweewielaandrijving. De bestuurder moet hiervoor zelf niets doen. 4WD en AWD kan je vooral terugvinden bij 4x4 wagens. Tweewielaandrijving zit vooral op 4x2 of personenwagens.

Wat zijn nu de voordelen van vierwielaandrijving?  

  1. Direct leverbaar

Een van de belangrijkste voordelen is de levertijd. De wagens zijn namelijk al geproduceerd waardoor je geen 3-4 maanden wachttijd hebt. Ideaal voor wie staat te popelen om meteen met zijn nieuwe wagen de weg te verkennen. Als je dit vergelijkt met een fabrieksmodel, moet je dus veel minder lang wachten. Met een stockwagen kan je vaak dezelfde dag nog naar huis. Bij The Showroom geldt de regel: vandaag op stock, morgen in huis.

Off-road? Geen enkel probleem!

Ga je graag eens off-road rijden of trotseer je regelmatig hobbelige wegen? Door de extra tractie kan je gemakkelijk over hobbelige en modderige banen rijden. Niets is te veel voor deze 4x4 wagens.

Stabiliteit en veiligheid, check!

De stabiliteit van de wagen wordt enorm vergroot. Het vermogen wordt beter verdeeld en het veiligheidsgevoel versterkt.

Meer trekkracht

Ook op vlak van sleepvermogen kan vierwielaandrijving een groot verschil maken, aangezien dergelijke wagens meer vermogen hebben.

Nu de termen zijn uitgeklaard, kan je met de juiste informatie kiezen welke wagen en welke soort aandrijving past bij jouw levensstijl. Bij The-Showroom hebben we een ruim aanbod aan wagens met 4x4 aandrijving. Ontdek ze meteen!