BY JORSSEN AND METROPOOL LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.*

ONTDEK DE TOP 10 ELEKTRISCHE WAGENS VAN 2020!

Waarom zijn elektrische wagens de toekomst? De nieuwste en beste elektrische auto’s zijn tegenwoordig in elke klasse uitgerust uitgerust met een accu die het zeker een paar 100 kilometer volhoudt. Het is een betere oplossing voor het klimaat om met elektrische wagens te rijden omdat er een lagere uitstoot optreedt. Hoewel elektrische auto’s net iets duurder zijn dan benzine- of dieselwagens, worden de lagere gebruikskosten gecompenseerd.


Elektrische wagens staan tegenwoordig voor comfort, luxe en pure kracht. Vroeger was elektrisch rijden enkel en alleen voor idealisten, maar tegenwoordig zijn elektrische modellen weggelegd voor iedereen. Elektrisch rijden anno 2020 is hip, cool en het gaat gewoon keihard. Hoog tijd dus om over te schakelen naar een elektrisch en hybride model. Ga eens kijken op de The Showroom en ontdek ons aanbod aan elektrische en hybride wagens.

Waarom 2020 het jaar is van de elektrische wagens?

Afgelopen jaar kwamen Audi en Tesla met fantastische nieuwe elektrische modellen. Zij zijn niet alleen, ook Porsche, Jaguar en BMW zetten de trend verder en hebben niet stilgezeten. In de loop van 2020 worden deze nieuwe elektrische wagens voorgesteld. Het is duidelijk dat de lucht rondom rijden op stroom elektrisch geladen is en dat elk merk wel een elektrische en/of hybride wagen in zijn assortiment heeft. 

Reden te meer voor The Showroom om de meest spraakmakende elektrische wagens van het moment op een rijtje te zetten en zeker alle belangrijke nieuwkomers te vermelden.

Waarom is een onderhoud belangrijk en mag je dit zeker niet uitstellen?

1. BMW iX3

De nieuwe BMW iX3. Eindelijk, na een lange tijd introduceert BMW haar nieuwe volledig elektrische auto na de BMW i3

Een 100% elektrische X3 variant. De BMW IX3 is vanaf maart 2020 beschikbaar.

2. Porsche Taycan

De Porsche Taycan betekent voor Porsche het begin van een nieuw hoofdstuk. Het is de eerste volledig elektrische auto van Porsche die begin 2020 van de band is gerold. Hij trekt razendsnel op (3,5 seconden naar de 100) en heeft een radius van meer dan 400 kilometer.

3. Jaguar I-pace

Jaguar is aan het uitgroeien tot een trendsetter op het gebied van rijden op stroom: het vlaggenschip van Jaguar, de I-pace is vanaf dit jaar elektrisch uitgevoerd. Hij zal gebruikmaken van twee elektromotoren, die alle 4 de wielen tegelijk aandrijven.

4. Tesla Roadster (2021)

Elon Musk, de man achter Tesla, heeft de Tesla Roadster gebouwd. Hij rijdt binnen 2,1 seconden naar de 100. Elon Musk noemt de Roadster “A Hard-core smack down to gasoline cars”. Tesla Roadster wordt verwacht vanaf 2021.

5. BMW i3s

De BMW i3s is de eerste elektrische wagen van BMW. In 2014 werd hij verkocht en sindsdien lopen de I-modellen van BMW op volle toeren. Hij haalt 200 km in reële omstandigheden, maar hij is compact en makkelijk om in steden rond te rijden.

6. Volkswagen ID.3

Er was de Volkswagen Kever, de Volkswagen Golf en nu is er ook de Volkswagen ID.3. Een betaalbare elektrische auto van Volkswagen met een forse actieradius. Hij is van buiten zo compact als een Golf en hij wordt verwacht vanaf de tweede helft van 2020.

7. Mini Electric

De eerste volledig elektrische wagen van MINI is een feit. MINI stelt de Mini Electric voor, een compacte urban stadsauto. Hij is sinds eind 2019 beschikbaar, dus wacht niet langer en schakel over naar elektrisch rijden!

8. Land Rover /Range Rover Evoque PHEV

De Evoque PHEV is een hybride-wagen van Jaguar Land Rover. Land Rover verwacht dat het model een derde van de Britse Evoque-verkopen voor zijn rekening zal nemen. Door zijn enorme kracht, zal deze wagen hoog scoren. De volgende generatie Evoque verschijnt pas na 2025 waarbij er wel een volledig elektrische op de markt zal komen.

9. Audi E-tron sportback

Sinds de komst van de E-tron, is Audi op de goede weg naar meerdere elektrische modellen op de markt te brengen. Hij kan ruim 440 kilometer en van design is de wagen gebaseerd op de A7.

10. Mercedes-Benz EQC

Op 10 staat Mercedes-Benz EQC die reeds verkrijgbaar is sinds eind 2019. Het is een elektrische SUV die gespecialiseerd is in het trekken van 1800kg. Indien je een caravan hebt kan dit wel handig zijn.