BY JORSSEN AND METROPOOL LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.*

BMW 1 serie/reeks - Waarom zo populair?

BMW is de autodroom van de veel mensen maar waarom is deze zo populair? Of eerder gezegd, waarom is de BMW 1 reeks zo populair geworden?

Al vijftien jaar kennen we de BMW 1-Reeks en er zijn ondertussen 1,3 miljoen stuks van gemaakt. Toch onderwerpt BMW deze geliefde auto aan een revolutie, nl. Voorwielaandrijving. Het nieuwe concept zorgt dus voor meer ruimte in de wagen en is dan ook de eerste reden waarom mensen voor deze BMW 1-reeks kiezen. Ook de nieuwe plaatsing van de motor zorgt voor extra ruimte.

Op technisch vlak maakt de 1-reeks een hele omwenteling mee waar je aan de buitenkant niet veel van hoeft te zien. Er is wel één opmerkelijke verandering met de motorkap die een stuk korter is. De achterlichten zijn smaller, de lichten zitten schuiner en de grille is groter, net zoals bij de vele andere nieuwe BMW’s.

BMW kiest graag voor voorwielaandrijving zodat je meer interieurruimte creëert. De wielbasis werd 2 cm korter waardoor je achteraan toch 3 cm meer ruimte krijgt voor je voeten. Maar ook in zijn geheel wordt de auto flink zo’n 5 cm korter, 1,3 cm hoger en 3,4 cm breder. Ook zijn er veranderingen aan de bagageruimte en kan deze groeien met 20l tot 380l. Dit lijkt meer op wat de huidige VW Golf in de aanbieding heeft.

De nieuwe BMW 1-Reeks krijgt een pak meer aanpassingen aan de benzinemotor en ook meer diesels. Van de 3 diesels doet de snelste de honderd sprint in 7 seconden en de zuinigste verbruikt niet meer dan 4,6l. Een BMW zou geen BMW zijn zonder de optie van veel vermogen. Hierbij werd dan ook de 2.0 viercilinder opgeschroefd van 258 naar 306 pk. Een reden meer waarom deze BMW 1-reeks zeer goed in de smaak valt.

De ARB-technologie is een cruciaal element voor de uitzonderlijke wegligging van de nieuwe BMW 1-reeks. Het verbetert nadrukkelijk de grip van de voorwielen. De ARB-technologie verbetert niet alleen de tractie maar reageert ook duidelijker en preciezer. De BMW beschikt ook over een Performance Control, het systeem dat de dynamische rem-ingrepen uitvoert. Vervolgens belooft BMW ons ook een hogere torsiestijfheid door een gerichte toepassing van extra verstevigingen. Door de vergaande integratie van alles aan de rijdynamiek gerelateerde systemen en de innovatieve tractiecontrole functie biedt deze nieuwe BMW 1-Reeks een ander niveau van rijplezier.

Met dit nieuwe concept en de verbeterde technologieën blijft BMW zijn positie van sterk merk waarmaken. De aantrekkingskracht van BMW is erg groot. De meeste mensen kopen deze wagen omdat het model vele voordelen heeft, een grotere ruimte en het een aantrekkelijke auto is. Maar ongeacht van alle kenmerken is de BMW 1-Reeks ook populair omdat het een BMW is.