BY JORSSEN AND METROPOOL LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.*

6 REDENEN OM TE HET KIEZEN VOOR EEN STOCKWAGEN 

Heb je geen idee wat de voordelen van stockwagens juist zijn? Geen probleem, wij zetten even alles op een rijtje. Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat stockwagens gloednieuwe of bijna nieuwe wagens zijn, die meteen leverbaar zijn vanuit de stock.

Ben je van plan om een nieuwe auto te kopen? Overweeg dan zeker deze optie. Ze zijn even nieuw als fabriekswagens, maar bieden heel wat meer extra voordelen.

1. Direct leverbaar

Een van de belangrijkste voordelen is de levertijd. De wagens zijn namelijk al geproduceerd waardoor je geen 3-4 maanden wachttijd hebt. Ideaal voor wie staat te popelen om meteen met zijn nieuwe wagen de weg te verkennen. Als je dit vergelijkt met een fabrieksmodel, moet je dus veel minder lang wachten. Met een stockwagen kan je vaak dezelfde dag nog naar huis. Bij The Showroom geldt de regel: vandaag op stock, morgen in huis.

2. Zelfde kwaliteit als een nieuwe wagen

Maar wat is nu het verschil met een tweedehandswagen? Een stockvoertuig heeft nog geen kilometers op de teller, net zoals een nieuwe wagen. De wagens zijn vrij van gebruikssporen en hebben bijgevolg het uiterlijk van een nieuwe wagen. Kortom, een stockwagen is even kwalitatief als een volledig nieuwe wagen. Dus waarom nog een nieuwe wagen kopen, als je dezelfde kwaliteit krijg bij een stockwagen voor een mindere prijs?

3. Vaak scherpe prijzen of extra kortingen

In sommige gevallen kan je genieten van scherpe prijzen of extra kortingen. Dat komt omdat deze wagens voorradig zijn en dealers graag een gezonde stockrotatie hanteren. Daarbij komt ook dat de waarde van nieuwe wagens sterk daalt in de eerste twee levensjaren.

4. Ruim aanbod

Kies je voor stockwagen? Ook dan kan je een keuze maken uit een groot assortiment. Soms kun je de uitrusting niet helemaal op maat samenstellen, maar kan je wel heel wat accessoires achteraf laten bij monteren zodat de personalisatie van jou wagen optimaal is. In onze showrooms kun je verschillende modellen vinden van luxe merken zoals BMW, Jaguar, Land Rover en Mini.

5. Garantie & bijstand

Een bijkomend voordeel van stockwagens is dat je dezelfde condities krijgt als bij een nieuwe wagen. Je krijgt steeds garantie en vaak krijg je er ook bijstand bovenop. Bij Land Rover bijvoorbeeld kan je genieten van 3 jaar fabrieksgarantie en 3 jaar wegenhulp/bijstand Land Rover Assistance. Dat zijn dezelfde garantievoorwaarden als bij een gloednieuwe Land Rover. Bij een stockwagen kan je dus genieten van dezelfde garantievoorwaarden als bij een nieuwe wagen.

6. Rijkelijke uitrusting

Stockwagens zijn vaak goed uitgerust omdat deze wagens vaak dienst hebben gedaan als demowagen. Ze beschikken over tal van opties die anders wellicht te duur zouden zijn bij het kopen van een nieuwe wagen. Je kunt dus genieten van meer opties tegen een lagere prijs.

Tip: Indien je echt veel opties wil kan je best kiezen voor een wagen die uitgerust is met ‘packs’. Packs omvatten bijvoorbeeld vaak veiligheids- en comfort opties die je extra voordelig kunt opnemen indien je een stockwagen neemt.

Overtuigd? Bekijk online ons aanbod!