BY JORSSEN AND METROPOOL LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.*

5 TIPS OM JE AUTO SPRINGPROOF TE MAKEN!

De lente is weer bijna daar en dat betekent lenteschoonmaak! Niet alleen je huis en je tuin verdienen een lenteschoonmaak, ook je auto verdient een goede poetsbeurt! Wij geven je 5 tips om je auto helemaal klaar te maken voor de lente!

1. Winterbanden

Het eerste waar de meeste mensen aan denken bij de lenteschoonmaak van hun auto is de winterbanden afhalen. Toch laat je deze er nog best even op. Winterbanden hebben namelijk nut tot bij temperaturen onder de 7 graden. Deze temperaturen kunnen nog gemakkelijk voorkomen in maart en april.

2. Automatten en zetels

De automatten en zetels van je auto nemen heel wat vuil op. Ze komen in contact met allerlei vieze dingen zoals haren, modder, kruimels, hondenharen, … Klop je matten eerst goed uit, om vervolgens je hele auto te stofzuigen. Om onfrisse geurtjes te voorkomen kun je je automatten en zetels bestrooien met natriumbicarbonaat of baking soda. Dit absorbeert namelijk onfrisse geurtjes.

3. Dashboard & Radio

Om de multimedia in je auto schoon te maken gebruik je best geen water. Gebruik eerst de stofzuiger om het oppervlakkige vuil weg te halen, en ga vervolgens met een microvezeldoek over je dashboard heen om de kleine hoekjes schoon te maken.

4. Airco

Omdat je in de wintermaanden geen airco gebruikt, kunnen de filters van je airco flink vuil worden. Een onfrisse geur in je auto kan hier een gevolg van zijn. Wij raden je aan om één keer per jaar je airco-systeem te laten nakijken en indien nodig een onderhoud te geven. Zelf kan je een aantal keer per jaar de luchtroosters schoonmaken. Dit kan heel gemakkelijk met een tandenborstel.

5. Buitenkant van je auto

Spoel je auto af met koud water, en vergeet zeker ook niet de onderkant en de velgen van je auto. Zo spoel je het grofste vuil en de restjes strooizout van je auto af. Strooizout is namelijk schadelijk voor de lak van je auto. Ga ook niet te enthousiast aan de slag met de hogedrukreiniger of een schuursponsje. Want ook hiermee kan je de lak van je auto beschadigen. Een zacht sponsje werkt even goed om het vuil van je auto te krijgen. Krijg je strepen bij het poetsen? Giet dan wat azijn bij je poetswater, dit zorgt bovendien ook voor een extra glans aan je auto!